Hållbarhet 2017-12-27T23:07:50+00:00

Bygg hållbara förpackningar från början.

 Det finns många sätt att göra hållbara förpackningar – varje steg i rätt riktning är en vinst för ditt företag & för miljön.

HÅLLBAR DESIGN

Optimera förpackningens design redan från början för att kunna använda hållbara material & produktion, möjliggöra effektiv logistik och främja returhantering. Hållbar design handlar också om en förpackning som skyddar produkten.

HÅLLBARA MATERIAL

 Kan man använda ett helt eller delvis återvunnet material istället för ett nytt? Ett växtbaserat material istället för ett oljebaserat? Eller helt enkelt byta metall mot plast eller plast mot papper? 

HÅLLBAR LOGISTIK

Optimera förpackningens storlek och vikt så att ni inte fraktar onödig luft varken i primär eller sekundär förpackning. Är förpackningen anpassad till transportpall eller container? Se över hur och vart ni fraktar era varor? 

RING!

Hållbara förpackningar är inte mer komplicerat, möjligen aningen dyrare, men också helt nödvändigt.

Om en ekologisk produkt, tillverkad i en miljövänligt process paketeras i glas eller aluminium trots att bättre alternativ finns, hur stärker det varumärkets förtroende? Som kund undrar man om miljötänket slutade precis innan förpackningen gjordes eller långt tidigare? 

Om valet är nödvändigt, förstår konsumenten varför eller är förpackningsvalet en tradition som ingen vågar bryta för att produkten kanske skulle sälja sämre då? Men om produkten är nydanande och miljövänlig – varför ska då inte förpackningen vara det?

Det finns väldigt många sätt att skapa hållbara förpackningar och lika många sätt att göra miljöförbättringar på befintliga förpackningar. En del  lösningar kan med rätt kunskap till och med bli billigare än en standardlösning. Det handlar om att prioritera och definiera vad som är viktigt för varumärket och produkten redan från början. Låt hållbarhetstänket finnas med hela tiden.

Tofterö.se hjälper er att hitta ett relevant hållbarhetsfokus för era förpackningar och optimera förpackningens formgivning, material, logistik och tillverkningsprocess på ett hållbart sätt.