Design Collections 2017-11-01T16:01:57+00:00

Project Description

SonyEricsson + tennisstjärnan Marija Sjarapova = 2 collectioner designväskor för mobiler.

Förpackningskoncepten såg ut så här.

Bakgrund

2008 hade SonyEricsson ett ganska stort samarbete med tennisstjärnan Marija Sjarapova som inbegrep både mobiltelefoner och så småningom två kollektioner mobilväskor som designades av båda parter tillsammans. De flesta mobilväskor var 2008 svarta och i skin, så att göra två serier med mobilväskor riktade mot kvinnor var helt nytt.

Ägare: SonyEricsson Mobile Accessories

Projekt: 2 olika förpackningskoncept för mobilväskor riktat mot kvinnor.

I samarbete med bla. Karen Jonsdottir & Karolina Ellfors

Design collection 1

Första kollektionen var en glossig kartong kapsel med foto av väskorna. Väskorna var vackert inlindade i silkespapper. Dessa hängde i butikerna och hade en integrerad hängare.

Design collection 2

Inför den andra kollektionen fanns det en önskan från marknaderna att väskorna skulle vara synliga, vilket denna gången löstes med en kartongbotten som fördes in i transparent hylsa. För att trots detta få en återkommande känsla av de kraftiga färgerna från första kollektionen fick botten mycket färg medan hylsan fick ett generiskt vitt och rent tryck som band samman alla förpackningarna trots olika väskor i fönstret. Hylsan var dessutom precis samma för alla fyra varianterna vilket höll nere kostnaderna. Tryck och specifikationer fanns på kartongbottens undersida eftersom kartong är billigare att trycka på än PET. 

Konceptutveckling

Förpackningsdesign

Produktionsledning