Sony premium förpackning 2017-11-01T16:00:19+00:00

Project Description

Nytt förpackningskoncept till Sonys premiumprodukter Smartwatch 3 och Smartband Talk

Det såg ut så här

Behov

Som en uppföljning till Smartwatch 2 boxen och en premiumdel av det samtida Flatbox koncept gjordes detta koncept som användes bland annat till Smartwatch 3 och Smartband Talk.

Resultat

Boxen var lättare och innehöll mindre material och framförallt mindre plast för att göra den miljövänligare och kostnadseffektivare. Kabeln togs bort från kittet och boxen kunde därmed blir mindre och nättare. Sleeven med kommunikation blev istället en blooklet etikett på baksidan av boxen. Detta innebar framförallt att vi kunde få fönster på fem sidor av boxen istället för bara på fronten men det innebar också att locket blev den produktionskänsliga parten av boxen. Den platta bottendelen och klykan som bar klockan fick en specialdesign och hölls på plats av locket.

Koncept

Konceptet byggde också på att Sonys portfölj innehöll ett flertal liknande produkter med samma typ av bärscenario och med denna nya lösning räckte det att klykan gjordes om, medan samma gjutformar kunde användas till både botten och lock. ENbart globalt tryck gjordes på boxarna, all annan kommunikation fanns på etiketter som var snabbtryckta och flexibla att producera. Därmed sparade vi pengar på dyra verktyg men kortade också produktionstiden för nya varianter avsevärt.

Företag: Sony Mobile Communications AB, Tillbehör

Projekt: Förpackningskoncept premium

I samarbete med fantastiska kollegorna designern Jens Strandberg & förpackningsingenjören Hannah Franzel.

 

Kravställning

Förpackningskonstruktion

Kostnadsförhandling

Projektledning

Smartband Talk

Smartwatch 3