Ginger Diamonds 2017-11-29T17:23:41+00:00

Project Description

Ginger Diamonds är helt nya ingefära snacks som ska säljas i tablettaskar.

Kund: Ginger Diamonds, Malmö

Projekt: Rådgivning, konstruktion & leverantörsval av tablettask

Behov

Ginger Diamonds är ett litet uppstartsföretag i Malmö som älskar ingefära så mycket att de bestämt sig för att producera ingefära snacks i form av flingor av färsk ingefära och sälja i tablettaskar.

Martin Chabs och Leticia Gonzalez Ragone visste ganska väl hur de ville att förpackningen skulle se ut och fungera, och framförallt hur den INTE skulle se ut och inte fungera när de bad om min hjälp. De ville ha hjälp att förverkliga sina tankar och det handlade främst om rådgivning, om bästa konstruktion, material och leverantör.

Begränsningar

Martin bygger själv hela maskinparken för tillverkningen av ingefäraflingorna och packlinan, vilket innebär att förpackningskonstruktionen måste anpassas efter den typen av packlina som han kan bygga.

Grafiken var också i princip klart när jag kom in i bilden och skulle bara justeras till den slutliga förpackningsritningen. Det är en väldigt fräsch och cool grafik de valt för Ginger Diamonds men det finns mycket tunna linjer och detaljer som kan landa fel när förpackningen väl är hoplimmad.

Budget

Som för många start-up företag fanns det inte mycket pengar för att få förpackningarna på plats. Samtidigt var kvaliteten på tablettasken väldigt viktig. Det handlade alltså om att hitta rätt leverantör som hade ett riktigt bra papper som standard för bästa materialpris, och som dessutom var duktiga tryckare. Därför blev det en av mina mycket duktiga tryckare som har Invercote som standardpapper,  världens bästa papper. Tryckeriet finns dessutom i Malmö där Ginger Diamonds tillverkas, vilket innebär en kort transportsträcka.

Rådgivning

Förpackningskonstruktion

Kostnadsförhandling

Leverantörsval