Bluetooth klocka 2017-11-01T16:02:21+00:00

Project Description

Sony Ericssons premium förpackning till den första kvinnliga bluetooth klockan.

Den blev så här.

Behov

Sony Ericssons tidigare bluetooth klockor hade en tydlig manlig design och denna nya klocka var ett försök att nå en ny kvinnlig målgrupp. Vi ville även göra en förpackning som skulle tilltala kvinnor och vara vacker. Allra helst en förpackning man skulle vilja spara och ha klockans tillbehör i.

Begränsningar

Just tillbehören var en begränsning för förpackningens storlek. När man köper en vanlig klocka kommer den till återförsäljaren i en transportförpacking och vid köpet packas den om till en snygg och inte så transporttålig ask. Den möjligheten hade inte vi. Dels så skulle denna klocka inte säljas i vanliga klockbutiker utan huvudsakligen i telecom butiker stora elektronikkedjor, därför fanns ingen möjlighet att packa om dem. Dessutom krävdes 2009 då klockan gjordes, en tjock manual för att hantera en bluetooth klocka, specialkablar och olika laddare beroende på i vilket land klockan såldes. Alla dessa tillbehör tog stor plats och det fanns ingen chans att göra en liten nätt klockbox som vi egentligen önskat.

Istället gjorde vi två boxar. En liten nätt box för klockan som kunde användas för förvaring av klockan när den inte användes, och en box för tillbehören där var sak fick sitt eget lilla fack, snyggt och prydligt. Ytterlådan var i hård kartong klädd med matt präglat off-white papper med produktnamnet folierat i borstat silver. Lådan byggde på höjden för att behålla någon form nätthet och delades på mitten i en diagonal vinkel och med ett litet mellanrum där den borstade silverfärgen följdes upp. Den lilla klockboxen följde samma form, färg och linjer som ytterboxen.

Budget

Som en premium produkt var inte budgeten egentligen inte den största utmaningen i detta projektet men då vi valt en box av hårdkartong som reses vid produktionen innebar det högre kostnader än vanligt. För att inte behöva skicka en rest förpackning från Kina och skeppa en massa luft, producerades ytterlådan i Holland vilket självklart innebar en högre kostnad.

Ägare: Sony Ericsson Mobile Comunications AB, Accessories

Projekt: Premium förpackning till Bluetooth Watch

I samarbete med designer Karolina Ellfors

Kravställning

Förpackningsdesign/konstruktion

Projetkledning