Sony SmartWatch 2 2017-11-01T16:02:40+00:00

Project Description

Sony Smartwatch 2 fick ett helt nytt boxkoncept och ny leverantör på 6 månader.

Det blev så här

Behov

När den tredje generationen Smartklockor var på gång på Sony i Lund, hade marknaden mognat och konkurrensen hårdnat på väldigt kort tid. Då kom också kravet på en ny förpackning med premiumkänsla som kunde exponera produkten i butikerna utan att öppnas.

 

Begränsningar

När det gäller vanliga dyrare klockor så transporteras de i speciella transportlådor och packas om i butiken först när kunden köpt klockan. Med smartklockor är det inte primärt ur-butikerna som är säljare utan stora elektronikhandlare eller telecom butiker där denna hanteringen oftast inte är möjlig. Alltså måste klockboxen både vara snygg OCH hålla en ömtålig klocka på plats under tuffa transportförhållanden, samtidigt måste kunden såklart kunna plocka ut sin locka utan problem.

Innan marknaden vant sig vid smartklockor var också möjligheterna att exponera dem i displayställ ganska små. Det är det fortfarande i vissa delar av världen men framförallt 2013 då Sonys generation 3 kom ut, vilket innebar att klockan måste exponeras i boxen. Att göra delar av boxen transparent och exponera klockan på ett bra sätt var ytterligare en riskfaktor. Men den största riskfaktorn var att vi bara hade 6 månader på oss från A till Ö. Vi hade då inga leverantörer som kunde klara denna typen av produkter så det var extra utmanande att även ge sig ut på jakt efter leverantör som hade koll på klockboxar.

Lösning

Lösningen blev en formgjuten box med svart botten och en transparent hylsa som lock.  Boxen fick ett mekaniskt inrede som satt fast på ett transportsäkert sätt och som lösgjordes med ett knapptryck. I inredet satt en kudde i mjuk neopren där klockan var fäst. Under kuddens inrede låg allt tillbehör som manual och kablar. En kartonghylsa runt boxen användes för kommunikation och kunde också snabbt bytas ut och kundanpassas till olika operatörer.

Ägare: Sony Mobile communications

Projekt: Förpackning till smartwatch

I samarbete med fantastiska kollegorna designern Karolina Ellfors & inköparen Christel Ek

Kravställning

Förpackningsdesign

Leta leverantör

Projektledning